RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Як правильно топити котел: чотири важливі правила

Виконуючи чотири прості правила, українці можуть правильно топити котел, що дозволить їм максимально використовувати ККД обладнання.

"Апостроф" розповідає, які є лайфхаки при використанні котла.

Для того, щоб ККД обладнання було на максимумі в процесі топки, українцям слід виконувати чотири прості правила:

  • налаштувати тягу за інструкцією на бажану температуру;
  • розпалити і протопити дріб'язок;
  • верхню камеру топки необхідно очистити від золи, сажі або матеріалу, що прогорає;
  • нові дрова слід закладати, дотримуючись між ними невеликої відстані.

Поліни, які призначені для топки, краще заносити та складувати біля котла. Вони повинні пролежати до двох тижнів, протягом яких випаровується зайва волога. Простір біля котла, за рекомендацією експертів, регулярно потрібно очищати від пилу, трухи та кори, що опала з деревини.

Щоб ККД котла був високому рівні, необхідно систематично чистити теплообмінник від сажі. Крім цього, українцям важливо стежити за стабільною роботою циркуляційного насоса, оскільки у разі несподіваного відключення електроенергії котел може вийти з ладу.

Хороше просушування дров забезпечить вам успішну топку. Як нагадують експерти, теплотворність вологої деревини зменшується майже в 2,5 рази, і через це топити сирими дровами категорично не можна. Подібні правила стосуються не лише котла, а й печі, каміна чи лазні.

Для того, щоб перевірити ступінь сухості дров, потрібно провести по зрізу поліна рукою. Якщо вона вільно ковзає, не затримуючись на деревині, а при постукуванні цурки звучать дзвінко, значить у вас сухий продукт. Глухий звук видають лише вологі поліна, які не призначені для топки в котлах.

Раніше ми розповідали, чим українцям вигідніше опалювати свої будинки.