RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У полку "Азов" розповіли, як відбувається обмін тілами із окупантами

Збройні Сили України настільки інтенсивно знищують російських окупантів, що ті просили тимчасового перемир'я, аби зібрати з поля бою своїх вбитих військових. Однак втрати є з обох сторін, через що доводиться організовувати обмін тілами.

Про процедуру обміну тілами розповіла керівниця патронатної служби полку "Азов" Олена Толкачова в інтерв'ю УП.

Коли відбуваються активні бойовії дії між ЗСУ та російськими окупантами, то вже майже за годину після зіткнення на місце події приїжджають дві фури або менші машини, якщо кількість тіл не більше 20.

"Вони під'їжджають, стають один до одного і дуже швидко обмінюються отак на каталках, проходяться по акту прийому-передачі, викреслюючи номери. Тіла позначені номерами, без прізвищ, без нічого", - пояснила Толкачова.

Також вона додала, що бувають і підписані тіла, але лише в тих випадках, якщо поранений український військовий помер у російській лікарні. Там вони знають, хто він, і відповідно підписують тіло.

Важливо зазначити, що обмін тілами відбувається саме на лінії зіткнення, під час якого припиняється вогонь.

они швиденько обмінялися і роз'їжджаються <...> Тому що наші вороги не заїдуть на нашу територію, і ми не заїдемо на підконтрольну їм територію. Ніхто, наприклад, нас не допустить на територію "Азовсталі" шукати наших хлопців", - сказала Олена Толкачова.

Раніше "Апостроф" повідомляв, які загальні бойові втрати російського окупаційного війська у повномасштабній війні в Україні.