RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Російський політолог про мобілізацію: це визнання військової поразки РФ

Оголошення часткової мобілізації в Росії означає визнання військової поразки РФ у війні з Україною.

Про це російський політолог Іван Преображенський розповів у ефірі Апостроф TV.

У великих містах РФ побільшало продажів авіаквитків. Люди поспішають виїхати з країни, доки не отримали повістки з військкомату. Ті, хто розумніше ховатиметься на території РФ. Люди масово не хочуть іти воювати. Бажають закликати до 300 тисяч, що для РФ дуже багато. Батьки строковиків розуміють, що як тільки окуповані території оголосять "частиною РФ", туди відправлять і строковиків.

Реальну статистику втрат по РФ ніхто не знає, але заява Шойгу про те, що потрібно набрати ще 300 тисяч осіб – це фактично визнання військової поразки, яке зазнало РФ та визнання того, що Росія не може захистити свою територію – Курськ, Бєлгород і далі.

"Зрозуміло, що "частково мобілізовані" не одразу потраплять на фронт і мало, що там зможуть змінити. Путін реально розраховує на важку зиму в Україні та ЄС, і саме це змусить Київ піти на переговори. Якщо переговорів не буде, то все одно бойові дії раніше початку наступного року не активізуються, адже "новобранців" слід підготувати. Якщо це робити докладно, потрібно витратити півроку-рік, а такого часу в Кремля немає", - заявив Преображенський.

Він зазначив, що біля будинків великих політичних діячів із оточення Путіна вже копають бомбосховища.

"Ми бачимо, як вони ставляться до ядерних загроз, які в тій чи іншій формі звучать з Кремля. Вони готуються до того, що війна може перейти на територію РФ. -й статті Статуту НАТО, а також заяви керівництва Британії, яке має свою ядерну зброю, що на будь-яку дію РФ відповідь буде радою. У тому числі, ядерною зброєю", - підкреслив політолог.

У Москві чудово розуміють, що стають мішенями. Зазначені політичні діячі здебільшого вважають, що Путін блефує, але дехто побоюється, що він досить шалений і може піти на ядерний конфлікт. Хоча зараз можна говорити, що Путін все ж таки блефує. На саміті ШОС керівництво Індії та Китаю (ядерні держави) дали Путіну зрозуміти, що вони такого не зазнають.

Раніше політтехнолог і письменник Михайло Шейтельман заявив, що Путін хоче якнайшвидше закінчити повномасштабну російсько-українську війну на тлі поразок окупаційного війська на півночі України та Харківщині, оскільки його режим не витримає, наприклад, деокупацію Херсона.