RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

"Путін хоче закінчити війну": експерт розповів, що може остаточно зламати диктатора

Російський диктатор Путін хоче якнайскоріше закінчити повномасштабну російсько-українську війну на тлі поразок окупаційного війська на півночі України й на Харківщині, оскільки його режим не витримає, наприклад, деокупацію Херсона.

Про це "Апострофу" розповів політтехнолог і письменник Михайло Шейтельман.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що Путін прагне щонайшвидше завершити війну проти України. Це пов'язано в основному з тим, що він уже зазнав дві масштабні поразки на фронті: ЗСУ розбили окупаційне війська РФ під Києвом і під Харковом. Крім того, у країни-терориста Росії не вистачить ресурсів, зокрема політичної сили путінського режиму, для ведення багаторічної війни.

"Третього разу він може не витримати, і це розуміє. Уявіть, що буде, якщо ЗСУ звільнять Херсон? Що буде з Путіним у Москві, серед його оточення, що буде творитися серед російської еліти. А він не готовий втрачати владу, бо зі втратою влади втратить своє життя, вб'ють усіх членів його родини, тому він не готовий і вирішив піти ва-банк", - додав експерт.

Передумовою ситуативним рішенням Путіна (проведення "референдумів" і оголошення мобілізації) став ще й саміт Шанхайської організації співробітництва, на який російський диктатор покладав чималі надії, однак вони не справдилися.

"Ось ми цілий тиждень знущалися з Путіна, спостерігаючи, як на зустріч із ним спізнюється чотири різні президенти, ми бачили, як індійський лідер пояснює йому, що воювати зараз не модно. Ми бачили, як голова КНР проголосив, що Казахстан тепер під "дахом" Китаю і фактично розпустив ОДКБ. Ми бачили, як Ердоган заявляє, що Азербайджан – це тепер частина турецько-азербайджанського союзу. І ми побачили інтерв'ю турецького президента, в якому він сказав, що Путін готовий закінчити війну, але йому доведеться віддати все включно з Кримом", - пояснив Шейтельман.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін на волосині від смерті, він готовий віддати останній наказ – Михайло Шейтельман