RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Українцям у Польщі відшкодують витрати на житло: як отримати гроші

З усіх європейських держав Польща виявилася найбільш гостинною для українців, які прагнули захистити себе та своїх дітей від агресії РФ. Зокрема, польська влада може також допомогти біженцям оплачувати орендоване житло.

Про це повідомляє сайт inPoland.

Читайте також: Допомога українцям за кордоном: як польську гостинність направити у правильне русло

Для отримання польської субсидії дохід не повинен перевищувати 2,265 тис. злотих. А якщо житло знімається сім'єю, то середній дохід на людину не повинен перевищувати 1,69 тис. злотих.

Субсидія на житло (Dodatek mieszkaniowy) є формою допомоги українцям, які мешкають в орендованій квартирі на території Польщі, але маю фінансові проблеми через війну і не в змозі повністю сплатити орендну плату. У цьому випадку компенсацію виділятиме місцева влада.

Субсидію на житло у Польщі оформлюють на шість місяців, гроші виплачуватимуть орендодавцю чи орендарю житла. До муніципалітету міста потрібно подати низку документів:

  • довідку, що показує розмір плати за орендоване житло;
  • документ про право користування квартирою (право власності, орендний договір)
  • довідку про доходи людей, які мешкають у будинку, за останні три місяці.

Зазначається, що сума субсидій від влади не може перевищувати 70% загальної вартості оренди, а також - не може бути більшою, ніж 1500 злотих.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, що правила видачі національних віз у Польщі для українців змінилися - навіть подавши заявку, її зможуть отримати не всі.