RU  UA

Робили ставку на кадрову армію: офіцер Нацгвардії назвав серйозну проблему окупантів

Нових мобілізованих росіян намагатимуться задіяти у загально-військових операціях, в яких вони використовували попередні з'єднання та частини чи будуть направляти їх як поповнення в уже існуючі підрозділи.

Про це в ефірі Апостроф ТV розповів офіцер батальйону "Свобода" Нацгвардії Андрій Іллєнко.

За його словами, з боку ворога навряд чи буде якась принципово інша тактика застосування військ, просто буде значно менша їх якість.

У Росії насправді велика проблема з резервами, зазначив Андрій Іллєнко. Він наголосив, що в Україні за 8 років було багато чого зроблено в плані підготовки резервістів, тому у нас особливо не було проблем, особливо в перші хвилі мобілізації.

В Україні досі багато людей самі приходять у військкомати, натомість у росіян система підготовки резерву була розвалена, адже Москва робила ставку на кадрову армію, адже, на думку Кремля, цього повинно вистачити для тих завдань, які вони собі ставили.

До того ж, навіть якщо мобілізований служив в армії 10 чи 20 років тому, то за цей час не тримав в руках зброї, не проходив ніякі збори, перепідготовку, то його цілком можна вважати таким, що не служив. "За цей час він забуває ті навички, які в нього були", - наголосив офіцер.

Наразі змінюються технології, види озброєнь. Зараз безпілотники грають ключову роль, абсолютно по іншому працює зв'язок. Росія ж застрягла, максимум, у 90-х роках, зазначив Андрій Іллєнко.

Він додав, що справжня підготовка резервіста, навіть того, який колись отримав військову спеціальність, має проходити декілька місяців. І відправка таких "підготовлених кадрів" на фронт через 5 днів після мобілізації - дуже погана ідея.

Читайте: У Росії батька п'ятьох дітей мобілізували на повномасштабну війну

"Тому я думаю, що мобілізація в Росії нічого кардинально на фронті не змінить", - висловив припущення офіцер, додавши, що жодної розслабленості у Збройних Сил України немає. "Ми серйозно відносимося до того, щоб їх продовжувати знищувати", - підкреслив він.

Читайте також: "Поїдете помирати разом з нами": у РФ мобілізовані вчинили бійку з поліцейськими та Росгвардією