RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

З російського полону повернули ще 6 українців: фото та відео

У середу, 21 вересня, пізно ввечері відбувся обмін 200 українських військових на Віктора Медведчука. Сьогодні Україна повернула додому ще чотирьох морпіхів та двох цивільних.

Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

З російського полону вийшли офіцери Олексій Булахов та Микола Костенко, солдати - Людмила Герасименко та Іван Земляной. а також цивільні - Вікторія Андруша та Яна Майборода.

У кожного з них своя історія, наголосив Андрій Єрмак.

Наприклад, Андрушу Вікторію 27 березня російські солдати забрали з дому, бо в телефоні дівчини знайшли дані про ворожу техніку, які вона передавала ЗСУ. Згодом її відвезли до Росії і утримували в Курському СІЗО.

Майборода Яна опинилася в полоні через те, що у її телефоні зайшли фотографії техніки росіян на території Чорнобильської зони.

Військові є брали участь у боях за Маріуполь.

Читайте: Жахіття "Азовсталі": у Києві представили фото легендарного "Ореста" з Маріуполя

"Переговори про обмін - це складна робота, а краща винагорода за неї - свобода українців. Саме це стимулює працювати на максимумі ефективності", - зазначив глава ОПУ, додавши, що обміни продовжуються й наразі мета - повернути всіх наших людей, над чим робота йде у режимі нон-стоп.

Андрій Єрмак повідомив, що у вересні вдалося повернути 235 наших людей, подякувавши за ефективну роботу Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими. "Не зупиняємось", - резюмував він.

Читайте також: Мене катували просто для забавки - звільнений з полону морський піхотинець