RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Діють батогом та пряником: як окупанти змушують мешканців захоплених територій брати паспорти РФ

Російські окупанти провели псевдореферендуми на окупованих територіях півдня й сходу України, намалювавши фантастичні "результати". Після цього вороги почали посилено роздавати паспорти країни-терориста РФ.

Про це написав "Апостроф", цитуючи зведення Генштабу ЗСУ.

Окупаційні адміністрації на тимчасово непідконтрольних територіях України змушують місцевих мешканців отримувати громадянство й паспорти Росії.

Читайте також: Колаборанти створюють "добробат": що зараз відбувається на окупованому Запоріжжі

Наприклад, у Маріуполі російські окупанти погрожують учителям навчальних закладів звільненням, якщо ті не захочуть обмінювати український паспорт на російський, тоді як іншим маріупольцям дозволяють отримати паспорт РФ, не віддаючи паспорт громадянина України.

Крім того, у селі Токарівка на Херсонщині російські окупанти погрожують місцевим, що в разі неотримання паспортів країни-агресора Росії до 1 жовтня, вони підлягають виселенню та вивезенню за межі окупованих територій, тобто їх насильно виселять із власних домівок і вивезуть у невідомому напрямку.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ворог блокує евакуацію з Херсону. Окупанти не дозволяють українцям виїхати з окупованих територій.