RU  UA

Окупанти блокують евакуацію населення з Херсону: що відомо

Окупанти закрили захоплену Херсонську область на в'їзд та виїзд. Можливо, це пов'язано з тим, що вони проводять псевдореферендум.

Про це розповів радник міського голови Херсона Роман Головня у ефірі Апостроф TV.

"Єдиний в'їзд до Херсонської області через населений пункт Василівка Запорізької області - була попередня інформація, що він закривався на три дні, сьогодні надійшла інформація від Генштабу, що він взагалі заблокований на невизначений час. Можливо, це пов'язано з тим, що вони проводять псевдореферендум" , – зазначив він.

Друга причина, через яку окупанти закрили область - можливо, вони бояться відтоку колаборантів. Не виключено також, що таким чином росіяни готуються проводити мобілізацію серед населення, насамперед, серед тих, хто отримав російські паспорти.

Читайте також: Скрізь - порожньо: як голосують українці на "референдумі" на окупованій Херсонщині

"Ця блокада проїзду - вона справді є, і це фактично єдиний шлях сполучення Херсона з підконтрольною Україні територією. Відверто скажу - це дуже погано, є великий запит на евакуацію населення, тим більше що йде зимовий опалювальний період, і незрозуміло, якою буде ситуація на Херсонщині. Ми планували продовжити евакуацію населення – сьогодні окупанти це блокують", - констатував Роман Головня.

Він наголосив, що росіяни блокують не лише евакуацію, а й ввезення гуманітарних вантажів, фактично створюючи гуманітарну катастрофу на окупованих територіях.

Як повідомляв "Апостроф", російські загарбники під час "референдуму" в Херсоні проводять поквартирний обхід, а громадянам, які не хочуть підтримувати країну-агресора, загрожує в'язниця чи розстріл.