RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Виплати мобілізованим в Україні: хто має право на середню зарплату

В Україні після набрання чинності Законом №2352-IX кожен роботодавець зобов'язаний зберігати лише робоче місце та посаду за працівниками, які були звільнені від роботи на час військової служби. Однак є винятки, коли деякі роботодавці продовжуватимуть виплачувати заробітну плату мобілізованим працівникам.

Про це повідомляє Кадровий експерт.

Обов’язок збереження трудових гарантій за працівниками, призваними на військову службу, поширюється як на юридичних осіб, так і на ФОПів, до моменту завершення воєнного стану або до моменту звільнення працівника з військової служби, закінчення контракту.

Читайте також: Підвищення зарплат та пенсій: що зміниться в Україні з 1 жовтня.

Крім того, з 19 липня 2022 року роботодавець зберігає за мобілізованим працівником, який проходить службу, місце роботи та посаду. У цьому мобілізовані мають різне законодавче регулювання, тому й різні трудові права.

Нарахування середнього заробітку здійснюватиметься впродовж усього часу виконання таким працівником державних чи громадських обов'язків та документів, що підтверджують членство у добровільному формуванні територіальної оборони.

Раніше ми розповідали, що ще одна категорія українців може розраховувати на отримання субсидій.