RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Компенсації за комуналку: кому вдвічі збільшили виплати

Люди, які розмістили в себе вдома внутрішніх переселенців, будуть отримувати 900 гривень компенсації за комунальні послуги під час опалювального сезону. Такі зміни внесли в програму "Прихисток".

Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, відповідно до якої з 1 жовтня 2022 року збільшать компенсацію особам, які прихистили переселенців, удвічі, тобто з 450 гривень до 900 гривень.

Читайте також: Субсидії в Україні під час війни: як отримати та хто залишиться без допомоги

Зауважимо, що допомогу на комунальні послуги виплачують не переселенцям, а тим, хто надав їм місце для проживання. До речі, ці компенсації не позначаться на розмірі субсидій, оскільки вони не враховуватимуться до доходу людини.

Збільшення виплат відбулося за рахунок Товариства Червоного Хреста України, яке з з березня по липень виділило 110 млн гривень на компенсації за програмою “Прихисток”.

Разом з цим розширено перелік закладів, які мають право на компенсацію за комунальні послуги, якщо прихистять внутрішньо переміщених осіб, зокрема, тепер виплати отримають не тільки державні й комунальні підприємства, а й інші юридичні особи, наприклад, ФОП чи релігійні організації.

Раніше "Апостроф" опублікував покрокову інструкцію, як сплатити комуналку онлайн на різних ресурсах.