RU  UA

Міф, шантаж та лякалки: журналіст прокоментував "мовчання" російської армії на успіхи ЗСУ

Російська армія не реагує на успіхи контрнаступу Збройних сил України, тому що насправді жодних реальних ресурсів для відповіді немає. А всі погрози з боку Кремля є блефом та залякуванням.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів російський опозиційний журналіст Ігор Яковенко.

За його словами, формально, виходячи з військової доктрини, Росія мала б якось відреагувати на успішний контрнаступ ЗСУ. Адже з точки зору Москви, тепер будь-яка дія українських військових на території цих окупованих земель є агресією проти території Росії.

"Росія має відповідати відповідно до своєї військової доктрини. Цією доктриною багато й довго лякали, що це ух якась страшна річ, що не віддамо ні крихти землі і почнеться якийсь жах. Але щось нічого не починається. Стає очевидним, що насправді ніяких реальних ресурсів для відповіді у Росії немає, що все це блеф, міф, шантаж і лякалки", - переконаний журналіст.

На його думку, своїми діями путінський режим загнав себе у пастку. Спочатку вони голосно святкували, але зараз на російському телебаченні панує розгубленість, абсолютне нерозуміння, що відбувається і що їм робити сьогодні.

"Навіть воєнкори розгублені, ось Скабеєва розмовляла з одним таким, питала, а що ж буде? Той їй у відповідь: "Уявлення не маю. Я сиджу тут разом з усіма в окопах, і ми не знаємо, що відбувається". Вона запитує його, коли буде перелом? На це відповідь: "Не знаю. Може, за два місяці, може ще колись". Тобто насправді я вперше бачу такий контент у російському телебаченні, навіть незважаючи на те, як відкрито зараз йдуть нападки на Міноборони Росії та Генштабу", - зауважує він.

Читайте також: Шматками висять на деревах: на Луганщині буряти "злетіли в повітря"

В умовах війни державне телебачення, пропаганда відкрито атакує начальника Генштабу ЗС Росії генерала Валерія Герасимова, генералів, і лише президент РФ Володимир Путін поки що поза критикою. Однак це теж матиме межу.

"Тобто працює режим "цар добрий, бояри погані". Але я думаю, це до певного часу, до першої серйозної поразки, може, звільнення Херсона, я не кажу вже про Донецьк, Луганськ і Крим. Я думаю, що з цього моменту розпочнеться саморозпад російської держави", - наголосив Ігор Яковенко.