З початку повномасштабного вторгнення ціни на яйця довгий час залишалися на довоєнному рівні, проте у вересні ціни на них злетіли, а на початку жовтня в Україні поповзли вгору ціни на свинину та курятину.
Про це повідомляє ресурс "Мінфін", який промоніторив ціни на м'ясо у кількох київських великих торгових мережах.
Як випливає з результатів моніторингу супермаркетів Metro, Novus, Auchan та Megamarket, свиняча грудинка в середньому коштує 168,71 грн. Це на 13,75 грн більше за середньомісячну ціну у вересні, яка перебувала в межах 154,96 грн/кг. У той же час куряче стегно додало в ціні 2,24 грн і з середніх 99,71 грн досягло 101,95 грн. Тобто, 1 кг свинячої грудинки коштує від 154 до 175,95 грн.
Свиняча лопатка виросла із середніх 152,57 грн до 168,15 грн. У магазинах можна купити від 159,9 до 174 грн.
Свинячий ошийок подорожчав із середніх 206,44 грн до 218,35 грн. У супермаркетах за нього доведеться віддати від 199,9 до 234 грн.
Свинячі ребра, які раніше коштували 158,1 грн., підскочили в ціні до 172,71 грн. У торгівельних мережах за них просять від 162,95 до 178 грн.
Свинячий шашлик із 160,5 грн підскочив до 175,94 грн. У магазинах його продають починаючи з 159,9 аж до 194,9 грн.
Читайте також: "Молочка" і не тільки: які продукти продовжать дорожчати і чому
Курятина також подорожчала, хоч і не катастрофічно, із середніх 99,71 грн до 101,95. Куряче стегно у супермаркетах можна знайти від 96,9 до 107 грн.
Філе курки подорожчало на 1,62 грн., із середніх 133,98 грн. до 135,6 грн. У великих магазинах філе можна купити від 127,9 до 144 грн.
Нагадаємо, наприкінці вересня в Україні різко подорожчала морква.