RU  UA  EN

Пʼятниця, 22 листопада
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

21 листопада

Всі новини

В Україні злетіли ціни на м'ясо: за скільки продають свинину та курку

З початку повномасштабного вторгнення ціни на яйця довгий час залишалися на довоєнному рівні, проте у вересні ціни на них злетіли, а на початку жовтня в Україні поповзли вгору ціни на свинину та курятину.

Про це повідомляє ресурс "Мінфін", який промоніторив ціни на м'ясо у кількох київських великих торгових мережах.

Як випливає з результатів моніторингу супермаркетів Metro, Novus, Auchan та Megamarket, свиняча грудинка в середньому коштує 168,71 грн. Це на 13,75 грн більше за середньомісячну ціну у вересні, яка перебувала в межах 154,96 грн/кг. У той же час куряче стегно додало в ціні 2,24 грн і з середніх 99,71 грн досягло 101,95 грн. Тобто, 1 кг свинячої грудинки коштує від 154 до 175,95 грн.

Свиняча лопатка виросла із середніх 152,57 грн до 168,15 грн. У магазинах можна купити від 159,9 до 174 грн.

Свинячий ошийок подорожчав із середніх 206,44 грн до 218,35 грн. У супермаркетах за нього доведеться віддати від 199,9 до 234 грн.

Свинячі ребра, які раніше коштували 158,1 грн., підскочили в ціні до 172,71 грн. У торгівельних мережах за них просять від 162,95 до 178 грн.

Свинячий шашлик із 160,5 грн підскочив до 175,94 грн. У магазинах його продають починаючи з 159,9 аж до 194,9 грн.

Читайте також: "Молочка" і не тільки: які продукти продовжать дорожчати і чому

Курятина також подорожчала, хоч і не катастрофічно, із середніх 99,71 грн до 101,95. Куряче стегно у супермаркетах можна знайти від 96,9 до 107 грн.

Філе курки подорожчало на 1,62 грн., із середніх 133,98 грн. до 135,6 грн. У великих магазинах філе можна купити від 127,9 до 144 грн.

Нагадаємо, наприкінці вересня в Україні різко подорожчала морква.