RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Готуємось до зими: чим треба змастити ущільнювач на пластикових вікнах

Нинішня зима може виявитися складнішою за попередню через можливі проблеми з опаленням та газопостачанням. Причина – повномасштабна війна Росії проти України.

Про те, як правильно змащувати ущільнювач на пластикових вікнах і що краще використовувати як мастило, повідомляє "Апостроф".

Ущільнювач для пластикових вікон призначений для збільшення щільності між конструкцією, що несе, і стулкою. В результаті знижується ймовірність попадання вологи та повітря з вулиці до кімнати.

При цьому гума має обмежений термін експлуатації, який залежить від навантаження. Зносостійкість матеріалу зменшується при відкриванні та закриванні вікон, а також впливів навколишнього середовища.

Читайте також: Впорається навіть школяр: простий і дешевий спосіб утеплити вікна на зиму.

Для того, щоб продовжити експлуатацію ущільнювача, виробники покривають плівкою захисного складу. Якщо матеріал повністю зносився та не забезпечує захист у потрібному обсязі, необхідно його замінити. Відновити ущільнювачі в даному випадку неможливо – міняти їх варто через три роки після встановлення пластикової конструкції.

Процедуру мастила потрібно проводити від одного до двох разів на рік. Найкраще їх змащувати навесні та восени. Розчин для мастила повинен забезпечувати стійкість матеріалу до вологи та холоду.

Щоб зберегти структуру ущільнювача та збільшити термін експлуатації, мастильні рідини не повинні мати у складі:

  • лугів;
  • спирту;
  • розчинників.

Для цього краще використати силікон, гліцерин, вазелін. При цьому слід звертати увагу на ряд факторів: температура, еластичність тощо.

Раніше ми писали, що українцям підказали лайфхак для успішного подолання зими.