RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

На Херсонщині росіяни зазнають втрат і тікають через Дніпро: зведення Генштабу ЗСУ

Україна, її народ та армія 224-й день продовжують вести запеклу боротьбу з російськими окупантами. Ворог здійснює перегрупування підрозділів своїх військ за окремими напрямками та зазнають тяжких втрат.

Про це повідомляє у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на спробах зриву активних дій Сил оборони на окремих напрямках, не припиняє спроб ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках, обстрілює позиції ЗСУ і об'єкти цивільної інфраструктури. Від ворожих ударів постраждали об’єкти та цивільне населення більш ніж 20 населених пунктів. Серед них - Біла Церква, Рідкодуб, Сіверськ, Соледар, Білогірка, Карлівка, Запоріжжя, Нікополь, Кривий Ріг та Мирне.

Окупанти здійснювали обстріли за наступними напрямками:

  • на Сіверському напрямку – в районах населених пунктів Голишівське та Писарівка Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Івашки, Гур’їв Козачок, Уди, Рідкодуб, Вовчанськ та Дворічна;
  • на Краматорському напрямку – в районах населених пунктів Ківшарівка, Кам’янка, Новолюбівка, Терни, Торське, Іванівка, Серебрянка, Спірне та Білогорівка;
  • на Бахмутському напрямку – в районах населених пунктів Роздолівка, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Іванград, Зайцеве, Одрадівка, Нью-Йорк та Юр’ївка;
  • на Авдіївському напрямку – в районах населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Водяне, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – в районах населених пунктів Володимирівка, Новосілка, Времівка, Шахтарське, Золота Нива, Пречистівка, Павлівка, Веселе, Червоне, Дорожнянка та Мала Токмачка.

Читайте також: Шахіди у небі: чим небезпечні для України іранські "мопеди".

У тимчасово захопленому місті Енергодар окупанти продовжують здійснювати морально-психологічний тиск на працівників Запорізької АЕС. Так, за наявною інформацією, працівників погрозами примушують отримувати російські паспорти та укладати трудові договори з державною корпорацією з атомної енергії “Росатом”.

В результаті успішних дій Сил оборони на Херсонському напрямку, підрозділи противника зазнали втрат та намагаються евакуювати поранених та техніку до найближчих переправ через річку Дніпро. Зокрема, у населений пункт Веселе, біля Каховської ГЕС, ворог перемістив до 150 поранених військовослужбовців та близько 50 одиниць пошкодженої військової техніки.

На тимчасово окупованій території Луганської області, через велику кількість поранених та перевантаження місцевих лікувальних закладів, противник облаштував та використовує школу в якості військового шпиталю. За попередньою інформацією там перебуває до 200 поранених військовослужбовців.

Раніше ми повідомляли, що ЗСУ звільнили населений пункт Терни у Донецькій області.