RU  UA

Єдиний порятунок від проблем: Чубаров розповів, як люди в Криму чекають на ЗСУ

Росіяни в окупованому Криму мобілізують насамперед кримських татар. Мешканці півострова чекають на повернення суверенітету України, яке позбавить їх від російського свавілля.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Тисячі і тисячі людей, щоб уникнути примусової мобілізації, щоб не стати співучасниками міжнародного злочину, який чиниться Російською Федерацією, щоб не бути злочинцями проти власної української держави, не бути вбивцями, покинули Крим. Зараз багато хто виїхав до Казахстану. Це єдина країна, куди вони могли потрапити зі своїми документами, у багатьох випадках неповними через 8 років окупації", - розповів він.

Читайте також: Чому звільнити Крим буде важко: генерал армії США назвав головні причини

Рефат Чубаров додав, що на превеликий жаль, на сьогоднішній день український уряд не дав чітких пояснень цим людям, як вони далі діставатимуться до материкової України.

"Це дуже впливає на настрої в Криму. Деякі сім'ї від розпачу повернулися назад, і на їхніх чоловіків там чекає – я дуже цього боюся – особливе покарання. відчували себе покинутими тоді, коли вони відгукнулися на заклики президента Володимира Зеленського, Меджлісу кримськотатарського народу уникати мобілізації", - зазначив він.

З іншого боку, за словами Рефата Чубарова, успіхи ЗСУ на полі бою дають додаткову підтримку, енергію людям у їхньому очікуванні кардинальних змін.

"Скажімо, мобілізація. Тих, хто не встиг виїхати з Криму, вже хапають. Їх уже насильно включають до лав російської армії і намагаються направити на війну сюди, на материкову Україну. Люди очікують на звільнення як єдине кардинальне вирішення всіх їхніх проблем. Тобто свобода, повернення українського суверенітету для людей зараз – найбільше очікування та єдиний порятунок від проблем, які є у Криму", - резюмував голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": У Криму настала темрява перед світанком - Рефат Чубаров.