RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Безкоштовно більше не буде: з українців почнуть брати гроші за житло у Європі

Чимало українців через повномасштабну війну з російськими окупантами змушені були шукати притулку в Польщі. Країна виплачує нашим біженцям соціальну допомогу, але незабаром їм самим доведеться оплачувати надане державою житло.

Про це розповідає ukrayina.pl.

Як пояснює експерт видання, який працює в уряді, нерідко трапляється, що біженці працюють і отримують достатню зарплату, а витрати на їхнє проживання несе держава.

Влада Польщі розглядає варіант, за якого біженці оплачуватимуть своє проживання. Однак будуть і винятки - люди похилого віку, інваліди, багатодітні матері-одиначки.

Читайте також: Які податки треба сплачувати українцям у Польщі та інших країнах ЄС: усі подробиці

"З одного боку, становище поляків має бути вирівняне з українцями, а з іншого – останні не повинні стати залежними від державної допомоги. Якщо ми цього не зробимо, ми отримаємо безпорадність серед біженців та політичну експлуатацію цієї теми правими групами, які скажуть, що поляки не мають електрики, а українці живуть безкоштовно у тризірковому готелі", – зазначив професор Мацей Дущик із Центру досліджень міграції Варшавського університету.

Читайте також матеріал "Апострофа": Допомога українцям за кордоном: як польська гостинність направити у правильне русло .