RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Залужний показав карту зі схемою масованих ударів по Україні

У понеділок, 10 жовтня, відбулася одна із наймасштабніших ракетних атак з боку Росії по Україні.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний опублікував схему завдання державою-агресором ракетно-авіаційних та ракетних ударів по території України.

"Ситуація станом на 10:20-11:00", - пояснив він.

Читайте також: Обстріляно понад 15 областей: оновлена карта ракетних ударів РФ по Україні

За інформацією генерала, ворог застосував крилаті ракети повітряного, морського та наземного базування, балістичні ракети, зенітні керовані ракети, розвідувальні та ударні БПЛА типу "Shahed-136".

Сили і засоби протиповітряної оборони Повітряних Сил, Сухопутних військ ЗС України та наші зенітні розрахунки знищили більшість смертоносних ракет і боєприпасів. "В умовах такої інтенсивності завдання ударів одночасно з усіх напрямків вони продемонстрували професійність і відданість справі", - написав Залужний.

ЗСУ змушена відбивати ці атаки, застосовуючи озброєння радянських часів, яке, до того ж, має в недостатній кількості, - описав ситуацію військовий, наголосивши, що безпека України та всієї Європи знаходиться в майстерних руках наших воїнів.

"Попри все, незважаючи на агонію диктаторського режиму, ми вистоїмо і переможемо", - не сумнівається Головнокомандувач ЗСУ, який також висловив співчуття родинам загиблих цивільних та військових - жертв російського тероризму.

Нагадаємо, що Німеччина прискорить видачу систем ППО Україні на фоні масового ракетного удару.