RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Бракує лише дров для багаття: окупанти готуються до "зимівлі" у будівлі ЗАЕС

На захоплену Запорізьку АЕС в Енергодарі росіяни привезли свого "керівника", а також вони звозять до машинних залів 1-го та 2-го енергоблоків ліжка, матраци, бойлери та інші побутові речі.

Про це повідомляється в Telegram-каналі Енергоатому.

Цьому може бути два пояснення: окупанти намагаються організувати зимові казарми на ЗАЕС та значно збільшити свою присутність на станції. Вона стала чи не єдиним притулком для них на тимчасово окупованій території та росіяни фактично перетворили її на військову базу.

Друге пояснення дій росіян може бути таким, що вони планують ще жорсткіше взяти персонал Запорізької АЕС у заручники та зовсім не випускати працівників, як це було під час окупації Чорнобильської АЕС.

Читайте також: Мавпи з гранатами: як Росія поставила мир на межу ядерної катастрофи

"Залишається хіба що багаття для обігріву розпалити на станції – і абсурд був би остаточно довершеним... Але хоч би що вигадували ядерні терористи, зимувати на станції їм не доведеться. Тому що Україна за одностайної підтримки всього цивілізованого світу 24/7 працює над тим, щоб якнайшвидше вигнати російську орду з усіх своїх територій, з усіх захоплених підприємств та заводів, із кожного зайнятого будинку", - йдеться в повідомленні.

Як писав "Апостроф", раніше експерти розповіли, чи чекає в українців блекаут у разі відключення ЗАЕС.