RU  UA

Путін загрожує всьому світу: експерт порівняв ядерний удар із аварією на АЕС

Росіяни привезли свого "керівника" на захоплену Запорізьку АЕС в Енергодарі, своїми діями вони загрожують безпеці станції, а аварії на атомних електростанціях можуть бути небезпечнішими за тактичну ядерну зброю.

Про це полковник запасу СБУ та експерт із військової контррозвідки Михайло Притула сказав в ефірі Апостроф TV.

"Тактична ядерна зброя веде до невеликого забруднення місцевості на невеликий час, а аварії на станції мають викиди іншого ізотопного складу та забруднюють територію на століття. Але, щоб на атомній станції сталася аварія, ядерний блок повинен працювати, у нього має бути активна зона, у робочому стані реактор. Путін загрожує всьому світу, і це вже набридло всьому світу. Тому Гроссі подивився в очі Путіну, і на тому все закінчилося. Ще невідомо, чи був то Путін чи його двійник", - зазначив він.

Читайте також: Мавпи з гранатами: як Росія поставила мир на межу ядерної катастрофи

Притула також назвав основну проблему використання Росією в Україні іранських дронів-камікадзе. Вони призводять до перевитрати зенітно-ракетних комплексів.

"Сам дрон не дуже дорогий, але на нього доводиться витрачати дорогі ракети. Це найбільша шкода, яку вони завдають. Вони збиваються, але ракета, що їх збиває, коштує дорожче, ніж дрон", - пояснив експерт.

Як повідомляв "Апостроф", 10 жовтня росіяни викрали заступника генерального директора ЗАЕС з персоналу Валерія Мартинюка. Вони тримають його в невідомому місці, ймовірно, застосовуючи притаманні їм методи тортур та залякування, щоб вивідати особисті дані співробітників.