RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Віялові відключення електроенергії: коли ситуація стабілізується

Росія масованими ракетними ударами пошкодила десятки об'єктів енергетики. Для стабілізації ситуації введено жорстку економію та віялові відключення електроенергії, але вже найближчим часом очікується поліпшення.

Про це розповів голова комітету Ради з питань енергетики Андрій Герус в ефірі проекту Freeдім.

"Постраждало кілька десятків об'єктів енергетики. Є ситуація складніша - наприклад, Львівська область. Те, що стосується Києва та Київської області, то тут ситуація вже налагоджується. Проводяться ремонтні та відновлювальні роботи, і ми очікуємо, що вже завтра ситуація буде легша. Графіки виключень електроенергії або вже не будуть застосовуватися, або будуть мінімізовані", - розповів він.

Герус наголосив, що влада робить все, щоб побутові та промислові споживачі були забезпечені електроенергією. Зокрема, для стабілізації ситуації всередині країни припинено експорт електроенергії до Європи.

Читайте також: Завжди будете на зв'язку: топ-5 лайфхаків по зарядці телефону, коли немає світла

"За кілька днів відновити всі ці об'єкти неможливо, це буде довша робота, але деякі варіанти, щоб дати за резервними схемами електроенергію споживачеві, будуть знайдені. Над цим зараз працюють" , - запевнив голова комітету.

За його словами, на повне відновлення зруйнованої інфраструктури підуть місяці, але влада працює над забезпеченням населення електроенергією та зменшенням наслідків обстрілів. Герус додав, що українці прислухалися до прохання уряду обмежити споживання електроенергії та знизили його на 10%.

Як повідомляв "Апостроф", Росія продовжує атакувати енергосистему України: 12 жовтня окупанти завдали удару по енергетичній інфраструктурі на Дніпропетровщині, в результаті виникли серйозні руйнування та пожежа.