RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

На сьогодні все? Стало відомо, чи будуть віялові відключення світла в Україні до кінця дня

Протягом четверга, 13 жовтня, введення графіків аварійних відключень не планується. Енергопостачання у всіх областях України, порушене масованим ракетним ударом Росії, вдалося стабілізувати.

Про це у Facebook повідомив голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Вчора ввечері у Києві, області та всьому центральному регіоні не застосовувалися диспетчерські обмеження, з 19:55 було знято обмеження у північно-східних областях нашої держави. Протягом сьогоднішнього дня ні вранці, ні ввечері введення графіків аварійних відключень поки що не планується", - пише він.

Він пояснив, що це стало можливим, по-перше, завдяки тому, що спеціалісти Укренерго та обленерго стабілізували енергопостачання у всіх областях України. А по-друге, тому, що українські громадяни, зокрема й жителі центру України, ввечері економно споживали електроенергію та висловив за це подяку українцям.

"Разом ми вистояли в напевно найбільшій ракетній атаці на енергетичну інфраструктуру в історії", - написав Кудрицький.

Читайте також: Щоб не злякатися платіжок за комуналку: лайфхаки для економії електроенергії

Він додав, що спеціалісти продовжують збільшувати надійність роботи українських мереж. Чи будуть обмеження надалі, за словами глави НЕК "Укренерго", залежить передусім від того, чи не буде нових обстрілів та руйнувань.

"Однак ми маємо бути готові до нових атак ворога. "Укренерго" як оператор системи передачі робить все, щоб захистити свою інфраструктуру та швидко відновити її. А для всіх залишається рекомендація зменшити споживання у періоди пікового навантаження в енергосистемі: вранці з 8 до 11 та ввечері з 17 до 23 години", - резюмував Кудрицький.

Раніше "Апостроф" розповідав, що має бути вдома на випадок відключення електрики.