RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Охороняв ватажка "Сомалі": суд засудив бойовика до 13 років ув'язнення

Шевченківський районний суд міста Києва виніс вирок бойовику терористичної організації "ДНР", який охороняв ватажка "Сомалі". Йому призначено 13 років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки.

Читайте також: Коригував удари по Києву: СБУ викрила помічника окупантів, фото

Зазначається, що чоловік у складі "ДНР" воював із 2016 року. Після оголошення Росією так званої "спеціальної воєнної операції" - захоплював мирні українські землі.

У серпні 2022 року його українські військові схопили у полон під час бойової операції.

"Бойовик відомий тим, що був одним із особистих охоронців терориста "Гіві", який очолював незаконний підрозділ "батальйон Сомалі". Також він був ньюзмейкером цього угруповання і спільно з "Гіві" давав інтерв’ю псевдожурналістам "ДНР".Тепер він на власному досвіді переконався, що злочини проти України не мають строку давності", - зауважує пресслужба.

Примітно, що під час судового засідання він повністю визнав вину, а також надав викривальні свідчення.

Його визнали винним за трьома статтями ККУ: ч. 1 ст. 111 (держзрада); ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи теророрганізації); ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих чи збройних формувань).

Раніше ми розповідали, що російські військовослужбовці скаржаться на ганебне ставлення командування до особового складу, а коригувальники серед колаборантів наводять ракетний та артилерійський вогонь на своїх.