RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Усього вісім простих порад можуть допомогти вам не замерзнути взимку

У цьому опалювальному сезоні не виключені проблеми з опаленням та електроенергією, проте дуже багато дрібних дій та підручних засобів, які є в кожному будинку, завжди допоможуть зігрітися.

"Довідник віконного гуру" дає кілька слушних порад, які не дадуть замерзнути перед включенням центрального опалення або навіть у різних непередбачених ситуаціях взимку.

Читайте також: Як зігрітися у квартирі з холодними батареями: ТОП-12 лайфхаків

Якщо людина живе у багатоквартирному будинку, то можна розпалити у дворі багаття та нагріти каміння. При цьому слід вибирати не цеглу, а бруківку побільше. Такий "обігрівач" потрібно обережно внести в квартиру і встановити так, щоб уникнути пожежі. Це "пристосування" спрацює як обігрівач буквально за лічені хвилини.

Від свічок, ясна річ, вогонь маленький, але якусь частину тепла він все одно віддає повітрю, що дозволяє нагріти до прийнятних температур невелике приміщення.

Одягатися краще тепліше, навіть у кілька шарів, не забувши про вовняні шкарпетки та тапочки або уггі. Прекрасно, якщо є термобілизна, яка допоможе утримати тепло.

За наявності спального мішка вночі відпочивати краще саме в ньому. Однак через особливості даного предмета слід врахувати, що надто одягненим у нього краще не залазити, оскільки тепло тіла не буде "комунікувати" з матеріалом мішка через кілька шарів одягу.

Ліжко можна нагріти медичною грілкою або звичайною пластиковою пляшкою з гарячою водою. Крім того, можна купити електропростирадло, яке і коштує недорого, і електрики споживає "крихти".

Температура тіла домашніх тварин набагато вища за людську, тому сон в обіймах з улюбленою кішкою або собакою легко замінять грілку.

Феном для сушіння волосся можна прогріти білизну, одяг та ліжко.

Використання духовки добре прогріває кухню. Однак слід уникати страв, що виділяють дуже багато пари - підвищена вологість шкодить зігріванню.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зігрітися без опалення та електрики і що при цьому можна робити, а чого не можна.