RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Як зігрітися без опалення та електрики: що можна, а що не можна робити

Фахівці опублікували найдієвіші поради, як можна зігрітися у холодну пору без опалення та електроенергії.

Рекомендації оприлюднив американський сайт перевірки фактів від Інституту Пойнтера, який здійснив їх аналіз та оцінив ступінь небезпеки.

Встановлено, що лідирують серед усіх способів - теплий, кількашаровий одяг, замкнений простір та грілки на батарейках.

При цьому використання похідних плит, духовок та саморобних обігрівачів, наприклад із горщиків квітів, у невмілих руках може виявитися смертельним. Є небезпека накопичення окису вуглецю чи пожежі.

Читайте також: Буде важко, але ніхто не замерзне: українцям пообіцяли найскладніший в історії опалювальний сезон

Зберігання тепла тіла

Фахівці радять одягнути все, що можна: шапку, рукавички, різний одяг або взагалі бути в ліжку. Останнє найкраще підходить для дітей. Стануть в нагоді аварійні ковдри із світловідбиваючого матеріалу чи спальні мішки. Проте не перестарайтеся, щоб не було надто спекотно та не спітніли.

Невеликий простір

У будинку варто закрити приміщення, що не використовується, заткнувши щілини під дверима рушниками. Можна закрити внутрішні двері та штори на ніч. Зробіть такий собі намет у будинку. Якщо є критична необхідність вийти на вулицю, старайтесь, щоб холодне повітря не проникло у приміщення.

Використання свічок

Свічки потрібно помістити у безпечні свічники, але подалі від легкозаймистих предметів. Дослідники перевірили спосіб використання олії-жиру для освітлення приміщення. Це допомогло на кілька годин. Використання свічок у горщиках може бути небезпечне через ризик пожежі чи отруєння чадним газом.

Не можна заводити авто

Не заводьте автомобіль в гаражі і не заносьте гриль у будинок. Спалювання вугілля чи двигун внутрішнього згоряння нагрівають кімнату, проте виробляють смертельний газ у замкнутому просторі.

Заборона на газові плити та духовки

Не вмикайте газові плити та духовки для опалення в приміщеннях, якщо погана вентиляція. Можна отруїтися чадним газом. Використовуйте духовку та плиту для приготування їжі, адже доведено, що підтримувати тепло допомагає ситість.

Раніше ми вже публікували лайфхаки, які дозволять зберегти тепло у приміщенні та не дадуть вам замерзнути взимку.