RU  UA

У нього просто немає ресурсів: чому Лукашенко не поспішає вступати у війну проти України

Ймовірність того, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вступить у війну Росії проти України - висока. Однак не поспішає це робити через відсутність ресурсів.

Про це повідомила в ефірі Апостроф TV прессекретар лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської Анна Красуліна.

Читайте також: Півтисячі окупантів та 17 дронів за добу: озвучено втрати росіян за 13 жовтня

За її словами, тільки близько 5% білорусів підтримують війну. Частина - на стороні України, а частина не хоче, щоби їх чіпали.

"Завжди є таке у суспільстві. Але тільки-но йдеться про те, що Білорусь братиме участь у війні на рівні білоруських солдатів, на рівні білоруського командування, миттєво всі виступають проти. Ніхто не хоче вступати у війну. Більшість білорусів розуміють, що відбувається і більшість білорусів проти. Ми бачили, як білоруські партизани зупиняють потяги", - зазначила вона.

Також у Лукашенка немає боєздатних частин - їх близько двох тисяч, однак це його особистий захист. Тому, очевидно, що не відпустить цих людей, оскільки найбільше боїться білоруського народу, і він не залишиться "голим" перед ним, переконана речниця.

"Чи вступить Лукашенко у війну? Швидше за все – вступить. На боці переможця, коли це чітко визначиться. Ми ще побачимо з вами, як він кричатиме, як він разом із Володею Зеленським перемагав і гнав росіян", - резюмувала прессекретар лідера опозиції Білорусі Світлани Тихановської.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Лукашенко ще буде хвалитися, як разом із Зеленським гнав росіян