RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Із російського полону звільнено 108 українок: фото, відео та всі подробиці

17 жовтня із російського полону повернулися близько сотні українських жінок. Серед них - захисниці Маріуполя, які перебували в оточенні на заводі "Азовсталь".

Про це повідомив керівник Офісу Президента" Андрій Єрмак у Facebook.

Читайте також: Українська розвідка оголосила нагороду за полоненого Гіркіна

Він зазначив, що 37 осіб, який евакуювали з "Азовсталі", 11 офіцерів, 85 - рядових та сержантів. Серед них - 35 захисниць зі Збройних сил України, 32 - Військово-морських Сил ЗСУ, 12 - з територіальної оборони, вісім - з Національної гвардії (включно з двома із "Азову"), п'ятеро - з Державної спеціальної служби транспорту, четверо - з Державної прикордонної служби та 12 цивільних.

"Серед звільнених були дівчата, незаконно ув‘язнені в ОРДЛО, які потрапили в полон ще до широкомасштабного вторгнення. Люди сиділи з 2019 року в псевдореспубліках за надто проукраїнську позицію, яка виражалась в перевезенні гуманітарки для дітей-сиріт, надумані "шпигунство" та "тероризм", - додав Єрмак.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Він зауважив, що це був нервовий обмін, адже надто багато деталей та ризиків, які могли вплинути на процес, порушивши його хід.

Читайте також: Із російського полону звільнено Вікторію Обідіну: історія військового медика та її дочки Аліси

Ватажок так званої "ДНР" Денис Пушилін уточнив, що обмін полоненими з Україною відбувся за формулою 110 на 110. З українського полону повернуться 80 цивільних моряків та 30 військовослужбовців, зокрема з "ДНР" та "ЛНР".

Раніше повідомлялося, що Україна повернула з ворожого полону 215 українських захисників Маріуполя, серед яких понад сто – бійці полку "Азов". Повернення героїв " Азовсталі " було звичайним обміном, а справжньої операцією з урахуванням багатьох чинників.