RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Це не просто обмін: екс-командир "Азова" розкрив деталі визволення героїв "Азовсталі"

Україна повернула з ворожого полону 215 українських оборонців Маріуполя, серед яких понад сто - бійці полку "Азов". Повернення героїв "Азовсталі" було не звичайним обміном, а справжньою операцією з урахуванням багатьох чинників.

Про це "Апострофу" розповів колишній командир полку "Азов" Максим Жорін.

За його словами, він знав про обмін трішки раніше, але відчуття, що щось може піти не так, не покидало його аж допоки він не обійняв першого свого побратима, якого повернули.

Зараз героїв й героїнь Маріуполя розподіляють у різні медичні заклади для покращення стану їхнього здоров'я, оскільки медичну допомогу потребували всі ті, кого повернули з російського полону.

Читайте також: Шкіра, кістки та проблеми з рукою: як виглядає морпіх "Піаніст" після російського полону

"Але найголовніше, попри те, що всі вони пережили жахливі часи, всі вони пережили тортури, декого навіть били під час переміщення до місця, де їх передавали… Але, незважаючи на все це, жодного з них не змогли зламати. У жодному з них не змогли зламати український дух, і абсолютно всі вони мають надзвичайно високий морально-бойовий дух", - наголосив Жорін.

Щодо деталей операції з повернення захисників "Азовсталі", то вони будуть відомі на загал пізніше, адже Україна провела комплексні дії з урахуванням багатьох факторів, ефективно використовуючи умови, які склалися.

"На цей обмін вплинули не лише ті, кого міняли, а й, наприклад, ситуація на фронті, економічні аспекти. Через те, що Україна надзвичайно ефективно вибрала правильний час, вибрала правильну форму і використала це, ми бачимо, що більше 200 українських героїв змогли повернутися додому", - додав Максим Жорін.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Азовці" вже просять форму і рвуться на фронт - екс-командир полку "Азов"