RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Із російського полону звільнено Вікторію Обідіну: історія військового медика та її дочки Аліси

Із російського полону звільнено військового медика Вікторію Обідіну, яку під час евакуації з "Азовсталі" росіяни розлучили з малолітньою донькою Алісою. Жінку звільнили в рамках чергового обміну полоненими 17 жовтня.

Про це повідомляє Укрінформ.

Читайте також: Це не просто обмін: екс-командир "Азова" розкрив деталі визволення героїв "Азовсталі"

Про чотирирічну маріупольчанку Алісу, яка понад два місяці перебувала в підземеллі Азовсталі разом з мамою, дізналися, коли ще російські окупанти влаштовували штурм заводу. Її матір, як військовий медик, рятувала людей у підвалах "Азовсталі".

7 травня відбулася евакуація мирних жителів, які перебували в укриттях метзаводу. Хоч жінка опинилася в евакуаційній колоні, вона здогадувалася, що не пройде фільтрацію. Дійсно, під час фільтраційних заходів у Мангуші жінку-медика та її чотирирічну доньку Алісу розлучили.

Представники Червоного хреста порадили написати довіреність на дитину, щоб чужа людина доправила її у Запоріжжя.

Тож, матір лишилась у фільтраційному таборі в "ДНР", а дівчинка фактично сама їхала в евакуацію. Автобуси, що везли 173 маріупольців до Запоріжжя, діставалися до пункту призначення близько доби.

Потім дитина кілька днів провела у Запоріжжі, а далі разом з рідним дядьком поїхала на захід України.

Матір Вікторії та бабуся Аліси, Світлана, мешкає у Польщі. Вона розповідала, що відтоді, як її доньку захопили окупанти, та більше не виходила на зв’язок.

Нагадаємо, що 17 жовтня із російського полону повернулися близько сотні українських жінок. Серед них - захисниці Маріуполя, які перебували в оточенні на заводі "Азовсталь".