RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Незважаючи на мобілізацію: з України можуть почати випускати ще одну категорію чоловіків

Через повномасштабну війну з російськими окупантами, в Україні триває загальна мобілізація і діє заборона на виїзд з країни військовозобов'язаних чоловіків. Однак для ряду категорій передбачено виняток, і цей список хочуть розширити.

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект №8117 "Про внесення змін до статті 23 закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", який передбачає відстрочення від служби чоловікам, які працюють в установах дошкільної та позашкільної освіти.

Як зазначили автори законопроекту, у той час, як право на відстрочення від призову на військову службу під час мобілізації мають педагогічні працівники, які працюють в установах вищої, професійної вищої, професійної (професійно-технічної) та загальної середньої освіти, закон не охоплює чоловіків, які працюють в закладах дошкільної та позашкільної освіти.

Читайте також: Заплатив та виїхав: чи потрібно відкривати кордони для чоловіків призовного віку

У документі наголошується, що серед працівників педагогічних навчальних закладів і так переважають жінки (90%), тому доцільно зберегти чоловіків на цих посадах, щоб досягти балансу та забезпечити гармонійний розвиток дітей.

Як повідомляв "Апостроф", з 13 жовтня в Україні почав діяти новий порядок виїзду військовозобов'язаних громадян.