RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

У окупантів виникли проблеми з "зеками", що воюють в Україні

У Генеральному штабі ЗСУ оприлюднили зведення ситуації на фронтах станом на вечір 19 жовтня. На двісті тридцять восьму добу протистояння України противник вчергове завдав масованого удару крилатими ракетами та іранськими ударними безпілотниками “Shahed-136” по цивільній інфраструктурі.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Обстрілів зазнала Київська, Чернігівська, Вінницька, Івано-Франківська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська та Черкаська області.

Читайте також: "Залізний купол" або "Проща Давида": що Україні допоможе перемогти Росію

Російське командування намагається поповнити втрати підрозділів окупаційних військ за рахунок ув’язнених осіб, що завдало додаткових проблем.

"Так, завербовані військовослужбовці з місць позбавлення волі, після отримання зброї залишають підрозділи та шукають можливість повернутися на територію російської федерації. За наявною інформацією, після ураження складу з боєприпасами в Херсонській області 17 жовтня цього року, частина підрозділу, що залучалася до його охорони, отримала поранення, а решта - вдалася до втечі. Підрозділи росгвардії, під виглядом боротьби з диверсійно-розвідувальними групами, проводять заходи з пошуку дезертирів", - зазначає Генштаб.

Також окупанти тимчасово захопленої території Запорізької області організували проведення т. зв. інвентаризації житлового фонду та "перепис" населення. Мета - пошук та відчуження житла місцевих жителів, які виїхали із захоплених територій.

Волинський та Поліський напрямки: ситуація залишається без суттєвих змін, однак ворог задіяв дев’ять “Shahed-136” з Білорусі, вісім з яких збили;

Сіверський напрямок: обстріляно з мінометів та ствольної артилерії райони н. п. Гай та Хрінівка Чернігівської області;

Слобожанський напрямок: з мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстріляно райони н. п. Вовчанські Хутори, Терни, Красне, Огірцеве, Стрілеча та Хатнє;

Куп’янський напрямок: ворог відкривав вогонь зі ствольної та реактивної артилерії по н.п. Берестове, Дворічна, Кам’янка та Кислівка;

Лиманський напрямок: обстріляно райони н.п. Греківка, Гряниківка, Надія, Новоєгорівка, Зарічне, Серебрянка, Терни, Торське та Ямполівка;

Бахмутський напрямок: обстрілів зазнали райони н. п. Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Майорськ, Нью-Йорк, Опитне, Роздолівка, Соледар, Спірне та Яковлівка;

Авдіївський напрямок: обстріляно райони н.п. Авдіївка, Бердичі, Первомайське, Карлівка, Красногорівка, Марʼїнка та Новомихайлівка;

Новопавлівський, Запорізький та Південнобузький напрямки: наступальних дій не зафіксовано. Завдано обстрілів по районах близько 45 н.п. вздовж всієї лінії зіткнення.

Авіація ЗСУ за добу завдала десять ударів, вразивши шість районів зосередження озброєння та військової техніки, а також чотирьох позицій ЗРК противника. ППО збили чотири крилатих ракети, один гелікоптер Ка-52, а також 13 “Shahed-136”.

Ракетні війська вразили три пункти управління, чотири райони зосередження російських військових, озброєння і військової техніки, станцію РЕБ, а також міст та понтонну переправу.

Раніше повідомлялося, що обстріл Росією українських міст прискорив надання Україні Німеччиною першого з чотирьох комплексів протиповітряної оборони IRIS-T.