RU  UA

Не переламають, але змінять: як мобілізовані росіяни вплинуть на перебіг війни в Україні

Не можна недооцінювати оголошену в Росії мобілізацію. Хоча це дуже низькоякісний та погано озброєний контингент, ігнорувати його не можна, бої будуть тяжкі.

Таку думку висловив військовий експерт Петро Черник в ефірі Апостроф TV.

Він зазначив, що військова логіка Росії вкрай специфічна - про збірну "Чорнобоаївку" не говорив лише лінивий, там загинуло безліч військових та знищено велику кількість техніки. Те саме стосується й острова Зміїний, куди кілька разів доставляли техніку та особовий склад, які були негайно знищені. На Сіверському Донці росіяни п'ять разів навішували понтон в тому самому місці. Там українські воїни знищили 73 одиниці техніки.

"Росіяни не мають достатньо сил та засобів, щоб здійснити серйозну наступальну операцію на Бахмут, і тим більше взяти його до кінця жовтня. Але недооцінювати ворога не можна, вони провели мобілізацію, і хоча це дуже низькоякісний матеріал, озброєний погано – їх, проте, не можна ігнорувати. Бої будуть важкими, наша тактична перевага має значення, але їх таки досить багато", - констатував експерт.

Читайте також: Аварійні відключення світла та невдалі спроби штурму ворога: онлайн подій в Україні 20 жовтня

За словами Черника, треба розуміти, що наші наступальні дії, які були блискучими у вересні – дещо призупинилися, і тут немає катастрофи.

"...втома, і ми не можемо собі дозволити "жуківщини" - наш солдат на вагу золота. На мою думку, російські "мобіки" не переламають хід війни, але подовжать її", - резюмував експерт.

Як розповідав "Апостроф", у російських містах почали масово вручати повістки прямо на вулиці, біля станцій метро, а також влаштовують облави у під'їздах.