RU  UA  EN

Понеділок, 23 грудня
  • НБУ:USD 41.55
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  41.55
Суспільство

Новини

22 грудня

21 грудня

20 грудня

Всі новини

Овочів вистачить на всю зиму: як правильно зберігати врожай з городу у квартирі

Виростити й зібрати врожай - це лише половина справи, адже надважливо правильно зберегти його на зиму.

"Апостроф" ділиться порадами, як зберігати у квартирі цибулю, моркву, буряк і капусту.

Цибуля

Перед зберіганням цибулю треба просушити: помістити її в сухе й провітрюване приміщення на 14-20 днів. Потім відібрати придатні для зберігання овочі (не м'які й точно не гнилі). Наступний крок - розсортувати цибулю.

Читайте також: Як правильно зберігати виноград вдома, щоб ягоди довше не псувалися

Головне у зберігання - це дотримання температурного режиму +18+22 градуси й вологості 50-70%. Цибулю можна покласти у дерев'яні та пластикові ящики, панчохи, холодильник.

Буряк

Буряк можна зберігати в у приміщеннях з підвищеною вологістю, на картоплі або ж у холодильнику в поліетиленовому пакеті (проткніть його декілька раз і помістіть у спеціальне відділення для овочів та фруктів).

Морква

Перед зберіганням потрібно виконати такі дії:

  • видалити бадилля;
  • просушити овоч;
  • відібрати здорові морквини.

Потім варто взяти дерев'яний ящик і засипати в нього пісок чи тирсу, а зверху розмістити моркву, дотримуючись дистанції між овочами. Наверх засипати сухий наповнювач (пісок/тирса) і знову покласти моркву. У такий спосіб треба заповнити ящик до кінця. І зауважте, що останнім шаром має бути пісок чи тирса. Зберігати ящик з морквою слід за температури не більше +5 градусів.

Капуста

Капусту можна зберігати на утепленому балконі (у контейнерах качанами вгору) чи в холодильнику (обгорнути овочі папером і періодично змінювати його на сухий).

Температура повинна бути близько нуля градусів, а волога від 85% до 90%.

Застереження: у жодному разі не відривайте верхнє листя, адже воно захищає капусту від хвороб.

Раніше "Апостроф" повідомляв про топ-5 культур, які можна виростити на підвіконні.