Виростити й зібрати врожай - це лише половина справи, адже надважливо правильно зберегти його на зиму.
"Апостроф" ділиться порадами, як зберігати у квартирі цибулю, моркву, буряк і капусту.
Цибуля
Перед зберіганням цибулю треба просушити: помістити її в сухе й провітрюване приміщення на 14-20 днів. Потім відібрати придатні для зберігання овочі (не м'які й точно не гнилі). Наступний крок - розсортувати цибулю.
Читайте також: Як правильно зберігати виноград вдома, щоб ягоди довше не псувалися
Головне у зберігання - це дотримання температурного режиму +18+22 градуси й вологості 50-70%. Цибулю можна покласти у дерев'яні та пластикові ящики, панчохи, холодильник.
Буряк
Буряк можна зберігати в у приміщеннях з підвищеною вологістю, на картоплі або ж у холодильнику в поліетиленовому пакеті (проткніть його декілька раз і помістіть у спеціальне відділення для овочів та фруктів).
Морква
Перед зберіганням потрібно виконати такі дії:
- видалити бадилля;
- просушити овоч;
- відібрати здорові морквини.
Потім варто взяти дерев'яний ящик і засипати в нього пісок чи тирсу, а зверху розмістити моркву, дотримуючись дистанції між овочами. Наверх засипати сухий наповнювач (пісок/тирса) і знову покласти моркву. У такий спосіб треба заповнити ящик до кінця. І зауважте, що останнім шаром має бути пісок чи тирса. Зберігати ящик з морквою слід за температури не більше +5 градусів.
Капуста
Капусту можна зберігати на утепленому балконі (у контейнерах качанами вгору) чи в холодильнику (обгорнути овочі папером і періодично змінювати його на сухий).
Температура повинна бути близько нуля градусів, а волога від 85% до 90%.
Застереження: у жодному разі не відривайте верхнє листя, адже воно захищає капусту від хвороб.
Раніше "Апостроф" повідомляв про топ-5 культур, які можна виростити на підвіконні.