RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Протяг не пройде: як ідеально утеплити дерев'яні вікна

Через повномасштабне російське вторгнення аналітики прогнозують важку зиму – рекомендується заздалегідь до неї підготуватися, зокрема, утеплити вікна.

Як це можна зробити, розповідає "Апостроф".

Багато людей віддають перевагу дерев'яним пластиковим вікнам через їх екологічність, а деякі просто не мають фінансової можливості замінити їх. У такому випадку експерти рекомендують обов'язково утеплювати їх, а зробити це можна за допомогою паперу, вати, поролону, гумових або полімерних ущільнювачів, монтажної піни, герметика акрилового/силіконового, жорсткого або м'якого утеплювача, парафіну або алебастру.

Читайте також: Потрібно просто не зачиняти двері: українцям підказали незвичайний лайфхак з утеплення квартири

Чим би вікна не утеплювалися, в першу чергу їх необхідно якісно помити та знежирити, завдяки чому матеріали будуть триматися міцно.

Найдешевше утеплювати вікна за допомогою паперу – для цього необхідно заткнути усі щілини у віконних рамах скрученими смугами цього матеріалу, а потім поверх них наклеїти смужки паперу або скотчу. Однак, після демонтажу доведеться добре попітніти, віддираючи залишки клею або навпаки, разом із папером від рами відійде і фарба.

Крім того, рекомендується не лише заклеювати щілини, а й утеплювати саме скло, наклеюючи на нього спеціальну термоплівку.

Можна також утеплити вікна парафіном, попередньо розтопивши його, замазавши їм щілини у вікнах. Метод дуже ефективний і добре зберігає тепло, проте він дуже трудомісткий.

Також можна утеплити дерев'яні вікна за шведською технологією, тоді їх можна буде навіть відчиняти. Для цього знадобиться трубчастий ущільнювач та прозорий силіконовий герметик. Герметик використовують для того, щоб закласти щілини в області відкосів або там, де скло примикає до рами. Попередньо необхідно перевірити справність всіх віконних механізмів (петлі, замки, шпингалети) та відремонтувати їх. Далі потрібно підготувати паз під гумовий ущільнювач та закласти його усередину. Після цього разом з монтажем силіконового матеріалу по периметру стулки наносять герметик на ділянки з'єднання дерева та скла.

Раніше ми писали, як самостійно утеплити балкон.