RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Українцям розповіли про додаткові способи економії електроенергії

У багатьох країнах світу щороку 5 березня відзначають Всесвітній день енергоефективності. Через ракетні удари Росії по енергооб'єктах українцям радять економити електрику.

"Апостроф" ділиться порадами, як зменшити використання електрики.

Обов'язково діставайте зарядний пристрій із розетки після використання й скоротіть використання електрики пристроями в режимі сну - це стосується телевізорів, комп'ютерів, ігрових приставок тощо.

Читайте також: Тарифи на комуналку підвищуватимуть: коли подорожчає і скільки платити за світло

Також за можливості періть речі й користуйтеся посудомийною машиною вночі після 23:00. І зауважте, що пральна машина витрачає найбільше електрики для нагрівання води, тому краще обирайте прання на 30 чи 40 градусах, але не вище. Щодо електричного опалення, то такий обігрів теж варто перенести на ніч.

Ще деякі корисні поради: не ставте гарячі продукти в холодильник, залишайте в ньому простір для циркуляції холодного повітря. Якщо холодне повітря вільно розповсюджується холодильником, то не буде потреби вмикати режим активного охолодження.

Разом з цим слід замінити звичайні лампи розжарювання на енергозберігальні (люмінесцентні чи світлодіодні лампи), які споживають на 80% менше енергії, ніж звичайні, і служать у 8-10 разів довше, тобто їхня купівля дуже вигідна.

Раніше "Апостроф" писав, як швидко зарядити смартфон.