RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Через ракетну атаку РФ на Україну скасували "день без відключень світла"

Російські окупанти 10 лютого здійснили 14-ту масовану ракетну атаку на електростанції та об’єкти високовольтної мережі України, унаслідок чого заплановані зняття обмежень електропостачання, зокрема, на Київщині скасували.

Про це повідомили в Укренерго.

Ворог завдав ракетного удару по енергоінфраструктурі в східних, західних і південних регіонах України. Зараз найскладніша ситуація спостерігається в Харківській області - там діють аварійні відключення.

Читайте також: Сили ППО не залишили шансів російським ракетам: усе, що потрібно знати про масований удар 10 лютого

Разом з цим діють мережеві обмеження на Хмельниччині, а також зберігаються на Одещині та Київщині, оскільки в енергосистемі значний дефіцит. В пнших регіонах покриття споживання електроенергії повертається до виділених лімітів.

"Оприлюднений раніше графік проведення вимірів фактичного споживання електроенергії наразі скасовано. Про новий розклад проведення вимірів та необхідного для цього зняття обмежень споживання буде повідомлено додатково", - наголосили в Укренерго.

Тим часом ремонтні бригади вже ліквідовують наслідки влучання російських ракет і починають аварійно-відновлювальні роботи.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в деяких областях почалися перебої зі світлом через "прильоти".