RU  UA

Буде посилення всього: чи є можливість захоплення Кадировим і Пригожиним влади в Росії

Політологи оцінили ймовірність та наслідки захоплення влади Росії главою Чечні Рамзаном Кадировим та власником приватної військової компанії "Вагнер" Євгеном Пригожиним.

Свою думку з цього приводу у коментарі Апостроф TV висловив російський політолог, громадсько-політичний діяч Леонід Гозман.

Читайте також: Протистояння "чотирьох" армій Росії: як Кадиров та Пригожин борються за владу

Він вважає, що до влади може прийти будь-хто внаслідок "м'якого" палацового перевороту без загибелі автократа, а лише за домовленістю з ним.

"Чим більш нікчемна людина, тим більше шансів, що її призначать", - переконаний політолог.

Якщо ж владу захоплять Кадиров та Пригожин, то внутрішній режим та війна в Україні будуть суттєво посилені. Проте такі, як вони - не зможуть перебувати при владі довго, тому що не здатні домовлятися ні з ким.

"Їхня влада буде вкрай недовгою. Це буде важкий, кривавий перехідний період, але не довгий. У них немає можливості керувати країною, у них немає ресурсів, немає підтримки ніде, це просто бандформування - не більше. Щоб керувати країною, будь-хто, в якому б становищі вона не була, потрібна згода різних людей, ви повинні домовлятися з різними людьми. Ні Пригожин, ні Кадиров домовитися не можуть ні з ким, вони вороги всім", - наголосив Леонід Гозман.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин провів зустріч із ув'язненими, які втратили кінцівки на війні в Україні. Їх мають намір поставити на протези та відправити назад на забій.