RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Як знайти людину, якщо немає зв'язку та інтернету

Через масовані ракетні обстріли російськими окупантами в багатьох регіонах спостерігалися перебої як з мобільним інтернетом, так і з мобільним зв'язком.

Як зазначає ВВС News Україна, питання зв'язку у воєнний час та під час криз безпеки – одне з найважливіших.

Українцям необхідно подбати про альтернативні способи зв'язку. Одним з них є стаціонарний телефон, оскільки фіксований телефонний зв'язок в екстрених ситуаціях набагато надійніший за мобільний.

Читайте також: Як безпечно користуватися інтернетом в окупації: у РНБО розвіяли міф роспропаганди

Те саме стосується і дротового інтернету. Щоб розірвати провідні види зв'язку, потрібно фізично пошкодити кабель, який, як правило, ховають під землею, через що його атакувати складніше.

Альтернативою стаціонарним телефонам є супутниковий зв'язок, проте він дорогий. Також можна придбати ультракороткохвильову рацію, яка не використовує частоти, зайняті державними службами. Втім, радіус їх дій становить від 1 до 15 км.

Однак зараз у вільному продажу і УКХ-рації, і супутникова телефонія практично відсутня, оскільки за час повномасштабної війни всі запаси викупили і відправили на фронт.

Для спілкування також можна встановити месенджер, який працює без мережі через Bluetooth, наприклад Bridgefy, Briar, Vojer, Berkanan або аналоги.

Нагадаємо, що раніше на Херсонщині окупанти влаштували мобільний блекаут місцевим жителям, відключивши зв'язок та інтернет.