RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Як правильно побілити дерева восени: корисні поради

Досвідчені садівники дали поради правильного приготування розчину для побілки дерев восени. Такий догляд за плодовими стовбурами вважається доволі ефективним у прагненні захистити від різних шкідників та хвороб.

Про це повідомляє видання Napensii.

Читайте також: Закінчуємо дачний сезон правильно: 7 справ, які потрібно встигнути завершити у жовтні

Так, побілка дерев не тільки дозволяє зробити сад акуратним та доглянутим, а й надійно захистити кору дерев від шкідників, патогенних мікроорганізмів. Вона дезінфікує та оберігає від сонячних опіків, особливо навесні, коли ще дерева не вкрились листям.

Розчин для побілки

Для того, щоб приготувати розчин, потрібно взяти два кілограми негашеного вапна. Насипати у 10-літрове відро та налити три літри води. Якщо залити більше - то сенсу від такої побілки не буде.

Розчин треба ретельно розмішати, щоб не було грудочок. Після чого - потрібно залишити на дві години. За цей час вапно має остаточно погаситися.

Також потрібно приготувати клейстер. Необхідно взяти 300 грамів борошна та змішати 1,5 літра теплої води. Краще в якійсь каструлі, адже суміш потрібно буде поставити на вогонь та довести до кипіння.

Після того, як трохи охолоне, вилити у відро з вапном.

Всі інгредієнти розмішати та додати воду, довівши до 7-8 літрів.

Також до розчину можна додати мідний купорос, який здатен захистити дерева від грибка.

Раніше ми розповідали, що в осінній період українці можуть з розумом використовувати опале листя у своїх садах та городах.