RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Важливий компонент армії: як реформувався інститут сержантів ЗСУ

Реформування сержантського корпусу Збройних сил України активно відбувалося з 2014 до 2022 року, проте з початком повномасштабного вторгнення ЗС РФ цей процес відійшов на другий план.

Про це в ефірі програми "Фронт Бадрака" на Апостроф TV розповів головний майстер-сержант, головний сержант Збройних сил України Олександр Косинський .

Офіцер нагадав, що майстер-сержант є військовим званням, а головний сержант ЗСУ – посадою. За словами Косинського, з початку повномасштабного вторгнення питання реформування сержантського корпусу втратило своє завдання.

На сьогоднішній день перед сержантами стоїть основне завдання - відбиття збройної агресії РФ, розгром супротивника та деокупація захоплених територій.

Читайте також: Скелет для колективу: чому інститут сержантів вкрай важливий для ЗСУ

"Сержанти – це також скелет сил логістики, підтримки Повітряних сил тощо. Тобто в усіх напрямках на всіх фронтах сержанти зараз виконують бойові завдання. Зокрема, дуже багато заходів щодо реформування сержантського корпусу, які ми планували на цей рік і взагалі до 2025 року ми зупинили, оскільки вони зараз несвоєчасні, але ця реформа, на мою думку, залишається однією з найпріоритетніших у розвитку ЗСУ. Дуже важливо те, що у попередній час – найактивніше з 2014 по 2022 рік – ми проходили цю реформу, і встигли багато зробити до початку повномасштабної війни", - продовжив Косинський в ефірі авторської програми.

До повномасштабного вторгнення, як зазначив офіцер, ЗСУ встигли сформувати основу професійного сержантського корпусу. Військовослужбовці навчилися як приймати незалежні рішення під час виконання певних завдань, так й брати на себе відповідальність під час управління особовим складом.

В ефірі авторської програми Косинський назвав реформування сержантського корпусу одним із ключових компонентів успішного спротиву України у війні з Росією.

"Один із цих компонентів, який дозволяє нам громити ворога", - резюмував головний майстер-сержант.

також повну версію матеріалу "Апострофа": Те, що називалося дідівщиною, повністю зникло з нашої армії - головний сержант ЗСУ