RU  UA

Імовірність гранично висока: чи буде розпад Росії після того, як Путін піде

Сьогодні в Російській Федерації є багато людей, які засуджують агресію Володимира Путіна, хочуть європейського шляху та не хочуть повернення до архаїки.

Свою думку щодо цього Апостроф TV висловив російський політолог, суспільно-політичний діяч Леонід Гозман.

Читайте також: Чи буде жорсткішим все: чи є ймовірність захоплення Кадировим і Пригожиним влади в Росії

Він вважає, що опозиційна боротьба всередині РФ в умовах війни можлива і неможлива одночасно:

"Будь-які публічні дії спричиняють репресії. Масові протести неможливі, бо вони будуть розстріляні з кулеметів. Ця влада не здригнеться і стрілятиме по людях", - розповів він.

Він розповів про те, що зараз у РФ багато людей, які засуджують агресію Путіна, хочуть європейського шляху та не хочуть повернення до архаїки. Він також розповів про те, що може зруйнувати нинішній режим:

"Люди, які намагаються чинити опір, не можуть розтрощити цей режим – це неможливо. Цей режим загине під тягарем власних проблем і під ударами ваших солдатів – дай їм Бог удачі, сили та безпеки. Після того, як режим звалиться – потрібно буде відбудовувати країну. Країну, яка житиме в мирі з сусідами, цілком очевидно, що країна повинна виплатити вам репарації, країну, яка житиме нормальним життям – сама з собою та іншими. за кордоном, на жаль, можуть зробити зовсім небагато.Режиму глибоко наплювати на те, що йдеться з-за кордону. Дійти можна тільки зсередини.Боюсь, що наша ефективність знижується.Ми можемо лобіювати на заході певну політику, можемо дати гуманітарну підтримку нашим співгромадянам і, звісно ж, українцям”, - розповів він.

Також Гозман припустив, що буде із РФ і назвав кілька можливих варіантів розвитку.

Перший – фантастичний, начебто висадка марсіан, що всі люди вийдуть на вулицю. Але їх розстріляють.
Другий – під ударами ваших військ наша держава остаточно розпадеться, оскільки вона вже розпадається. Тоді буде війна кожного проти всіх. Приватна армія Шойгу, Золотова, Пригожина почне воювати один з одним.
Третій – спокійніший – палацовий переворот. До Путіни прийдуть близькі люди і скажуть – Володя, ми в дупі, нас скоро повісять. Давай ми поставимо Васю. Якщо Путін на це погодиться, ми маємо шанс вийти без великої крові. Якщо ні, то на території РФ буде катастрофа. Думаю, ймовірність того, що на території Росії буде кілька держав, а не одна-єдина, гранично висока",
- поділився думкою Гозман.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": У Росії три армії почнуть воювати один з одним - російський політик