RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Ізраїль допоміг Україні у боротьбі з іранськими "шахідами": що відомо

Ізраїль, який завдав удару по сирійському аеропорту Дімас, на території якого збиралися іранські дрони-камікадзе, також передав Україні розвідувальні дані, необхідні для збивання Shahed-136.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на неназваного українського чиновника.

"Говорячи не для протоколу, він заявив, що Ізраїль надав розвідувальні дані, корисні для націлювання на іранські безпілотники", - йдеться у статті.

Про які саме дані йдеться не уточнюється, проте автори нагадали, що після того, як РФ почала використовувати в Україні іранські безпілотники, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до Ізраїлю з проханням надати зброю для протиповітряної оборони.

Читайте також: Україна просить у Ізраїлю Patriot, "Залізний купол" та інші системи ППО, - Axios

Проте голова ізраїльського Міноборони Бенні Ганц відповів на прохання Києва відмовою, оскільки Ізраїль співпрацює з Росією щодо проведення рейдів ізраїльських військово-повітряних сил у Сирії. Водночас, він запевнив, що Тель-Авів надасть Україні систему раннього попередження, яка допоможе протистояти іранським ударним безпілотним літальним апаратам.

Як повідомляв "Апостроф", на тлі інформації про постачання Іраном неназваної кількості ракет малої та середньої дальності до Росії, міністр у справах діаспори Ізраїлю Нахман Шай закликав надати Україні військову допомогу.