RU  UA

Їм потрібне гарматне м'ясо: у розвідці розповіли, що буде з мобілізацією у РФ

Мобілізація в Росії не завершується, як обіцяв Володимир Путін, а лише переходить у дещо прихований характер, тобто формально вона все одно буде тривати, але публічно пропаганда рапортуватиме, що основні мобілізаційні заходи вже завершилися.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів представник прес-служби Головного управляння розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Далі ж, за його словами, розпочнеться осінній призов, тобто той план мобілізаційних заходів, який визначила російська влада, буде продовжуватися, хоча вже в не настільки відкритій формі. "Їм буде потрібно "гарматне м'ясо", в першу чергу, з національних регіонів, з глибинки вони будуть його так чи інакше постачати", - наголосив він.

Читайте також: Прямо в путінський "рай": психолог назвала дві причини, чому росіяни їдуть "на забій" в Україну

Найбільше мобілізованих зараз знаходяться на Донецькому напрямку, в районі Бахмута, розповів представник ГУР МО.

Також "мобікі" є й на правобережній Херсонщині, де росіяни готуються до оборони. МО РФ збираються там значно покласти мобілізованих, розуміючи, що це погано навчена жива сила, яка не пройшла належне злагодження. "Тобто їхня доля та життя на фронті, скоріше за все, буде нетривалим", - пояснив Андрій Юсов, що чекає "рекрутів".

Разом з тим вже зафіксовано понад трьох тисяч звернень від бажаючих здатися у полон росіян. Вони зв'язуються з цього питання по відкритій гарячій лінії та прямо у месенджерах, - додав представник прес-служби розвідки.

Нагадаємо, у Бурятії поховали першого мобілізованого, якого Москва відправила воювати в Україну.