RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

Всі новини

Коли в Україні буде "репетиція" зими та вдарять перші морози: прогноз народного синоптика

Через повномасштабне російське вторгнення експерти обіцяють одну із найскладніших зим за роки незалежності – попри власну підготовку до холодів важливо, яка погода за вікном чекає українців взимку.

Якою буде погода впродовж найближчих трьох місяців розповідає народний синоптик з Волині Володимир Деркач, інформує "КП в Україні".

"Наприкінці жовтня Україна не зігріється – на всю останню декаду буде лише два-три теплі дні. Вночі заморозки будуть ще досить слабкими. Опадів у цей період очікується мало", - пояснив він.

Читайте також: В Україні очікується різке потепління: прогноз погоди до кінця місяця

При цьому, на початку листопада температура повітря буде ще відносно комфортною – очікується навіть пару теплих днів. А от в кінці осені відбудеться плавний перехід від "зрілої" осені до пізньої.

"Десь із середини цього періоду прийде похолодання, почнуться дощі, іноді з переходом у мокрий сніг, температура знизиться – особливо вночі. Вона продовжить знижуватись і на початку другої декади листопада. Погода ніби проведе репетицію холодів, попереджаючи, що зима не за горами", - зазначив синоптик.

За його словами, в кінці місяця ненадовго повернеться тепло, очікується суха погода із комфортною температурою, а в останні десять днів осені знову варто чекати похолодання.

"Спочатку ми відчуємо його вночі, а за день-два вже й вдень. На Волині можливі морози, у деяких регіонах вони будуть сильнішими, після чого опади посиляться. В основному слід чекати сніг або мокрий сніг, це залежить від області. У будь-якому випадку дощів очікується набагато менше. Тож листопад у перспективі можна назвати репетицією зими", - наголосив Деркач.

Він підкреслив, що така ж погода утримається і на початку грудня. Мінусових температур вдень буде не так багато, а ночі очікуються досить холодними.

"Така погода протримається майже до кінця першої декади, а потім температура дещо підвищиться. Тоді ж можливі дощі", – каже народний синоптик.

Суттєве похолодання варто очікувати у середині грудня, особливо відчутно це буде вночі. Проте, менш ніж за тиждень прийде відлига.

"До середини останньої декади значно потеплішає. Але все ж таки зима візьме гору в цьому протистоянні, піде сніг, знову похолодає, наприкінці року настане період суцільного мінуса. Не дуже великого, але постійного", – резюмував Володимир Деркач.

Раніше ми писали, що осінь в Україні може принести сюрпризи.