RU  UA

Росія - це в'язниця народів: у РФ готують "шалену" кампанію з дискредитації національних рухів

Російське військово-політичне керівництво та спецслужби бояться того, що в РФ можуть зрости настрої за незалежність в окремих регіонах і знають, що це можливо. Тому очікується серйозна кампанія із дискредитації лідерів національно-визвольних та просто національних рухів народів Росії.

Про це у коментарі Апостроф TV розповів представник пресслужби ГУР МО України Андрій Юсов.

Читайте також: "Орден" Пригожина: якою буде громадянська війна в постпутінській Росії

За його словами, останні дії України та відповідні рішення парламенту щодо прав на самовизначення поневолених російських народів (стосовно окупації Ічкерії) спричинили не лише в Україні, а й за кордоном ефект справжньої політичної вибухівки.

"Тобто увесь світ почав говорити та визнавати, що, виявляється, Росія – це таки колоніальна імперія, що це просто тюрма народів, де величезна кількість нацменшин та корінних народів просто стираються з лиця Землі", - зазначив він.

Усвідомлюючи небезпеку, російські спецслужби діятимуть на випередження.

"Є точна інформація, що найближчим часом російські спецслужби, використовуючи свої агентурні можливості, своїх агентів впливу, які досі десь залишаються сплячими і в Європі, і, на жаль, ми можемо говорити, що такі є в Україні, розпочнуть шалену кампанію по дискредитації лідерів національно-визвольних та просто національних рухів народів РФ", - вважає він.

Мета цієї кампанії - налякати весь світ, що це не просто представники народів, які борються за свої права, а серйозні терористи, ультранаціоналісти чи нацисти.

"Власне все те, що говорила і продовжує говорити російська пропаганда про українців. В першу чергу мова йде про дискредитацію кавказьких народів – Чечню та Ічкерію. Тому що найбільше удару побоюються саме з того напрямку. В Україні мета цієї кампанії буде налаштувати українське суспільство проти прагнень народів РФ, проти самих народів Росії. Безумовно, нічого з цього не вийде. Але ми та наші партнери вчергове побачимо ту агентуру, яка розкриється під час спроб реалізації цієї брутальної кампанії з дискредитації", - каже він.

Водночас українські спецслужби також працюють та відстежують відповідну ситуацію, тому "консерви", які можуть бути отруйними для українського суспільства, будуть викриті та утилізовані".

Нагадаємо, що раніше політологи оцінили ймовірність та наслідки захоплення влади Росії главою Чечні Рамзаном Кадировим та власником приватної військової компанії "Вагнер" Євгеном Пригожиним.