RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Включав українську музику і людям подобалося: відомий волонтер розповів, як "дратував" окупантів у Херсоні

Російським окупантам у Херсоні доводилось щодня слухати українську музику. Її вмикав місцевий волонтер, відомий як дядя Гриша, коли збирав кошти для української армії.

Про це в інтерв’ю "Апострофу" розповів лауреат Національного конкурсу "Благодійна Україна", почесний громадянин Херсона, лицар ордену "Народний Герой України" Григорій Янченко.

Читайте також: Ситуація погіршується: що творять росіяни на окупованій Херсонщині

75-річний чоловік без ніг на візку з 2014 року збирає кошти для Збройних сил України та вже став візитівкою Херсону. Він не полишив цю справу, навіть коли в місто увірвалися російські загарбники. Його діяльність була провокацією для окупантів та колаборантів.

"Наприклад, 3 липня у мене був день народження і на свій звичний маршрут я виїхав, надівши вишиванку з червоною вишивкою і червоно-чорним та жовто-блакитним прапорцями. Ну і, звичайно, з українськими піснями. А 24 серпня на День Незалежності я виїхав у ще крутішій вишиванці: вона була чорна з червоною вишивкою. У кольорах "Правий сектор". Чесно кажучи, я тоді боявся, що мене схоплять, та будуть катувати. Але ж ні, пройшло все добре", - розповів він.

Волонтер вважає, що його присутність та непохитна позиція були підтримкою для місцевих, дехто навіть підспівував, коли лунали пісні українською.

"Моя присутність у Херсоні була для місцевих людей як лакмусовий папірець: вони бачили що я є, були спокійні. І мої пісні - гімн, Червона калина, марш запорізьких козаків – все це їх підтримувало. Мої пісні було чутно метрів за 300-400, і я бачив, як люди посміхалися, підспівували, у них піднімався настрій", - наголосив Григорій Янченко.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": У Херсоні мені на ЗСУ давали навіть буряти - відомий волонтер дядя Гриша