RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Розпочався третій етап війни: Рєзніков розповів, чому ЗСУ призупинили контрнаступ на Півдні

Просування ЗСУ у Херсонській області сповільнилося через дощову погоду, але контрнаступ триває і наші захисники на півдні вдало використовують тактику малих кроків.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю Fox News.

"На півдні ми теж продовжуємо кампанію контрнаступу. Прямо зараз погодні умови - я маю на увазі дощі... Нас це трохи сповільнило. Крок за кроком. І ми продовжимо це робити", - зазначив він.

Резніков додав, що українські воїни контролюють усі мости в Херсоні, тому російські окупанти не зможуть втекти з правобережжя області так, як це було на Харківщині – вони перебувають у пастці.

"Не зовсім вірю, що росіяни зможуть вести вуличні бої. Тому що для них це не оптимальний варіант. Ми контролюємо всі мости на річці Дніпро, використовуючи HIMARS та іншу артилерію. І для них ризиковано залишатись у Херсоні, бо вони потім не зможуть втекти , як це зробили в Ізюмі", – пояснив міністр.

Читайте також: Ворог намагається прорватися на Півдні та на Донбасі: актуальна карта бойових дій

За словами Резнікова, зараз триває третій етап війни в Україні. Спочатку Сили оборони мали зупинити окупаційну армію, потім стабілізувати ситуацію на полі бою, а тепер наші військові звільняють окуповані території "згідно з планом".

Як писав "Апостроф", раніше радник міського голови Херсона Роман Головня розповів про складну ситуацію, яку окупанти створили у місті.