RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Ворог намагається прорватися на Півдні та на Донбасі: актуальна карта бойових дій

На двісті сорок п’яту добу героїчного супротиву українського народу російським окупантам ворог безуспішно атакує на Донеччині, укріплює оборонні позиції на півдні а також продовжує вивозити з Херсонщини пам'ятники і людей.

Про це повідомляють в Інституті вивчення війни.

Зазначається, що окупанти самі заявляли, що із західного берега Дніпра вони вже вивезли 22 тисячі людей із 60 тисяч запланованих. В Інституті вивчення війни вважають, що ворог планує переселити значну частину населення Херсонської області. При цьому, ворог не поспішає відступати на східний берег, а і застосовують контратаки, аби утримати раніше зайняті рубежі.

Читайте також: ЗСУ за добу ліквідували майже 500 окупантів та понад 100 одиниць техніки ворога

Згідно інформації росіян, українські бійці продовжують просуватися в районі Сватового та Кремінної і замінували берег річки Красна в районі Сватового. Окрім цього пропагандисти заявили, що українські війська прямо атакували Кремінну. У той же час у Генштабі повідомили про бій у районі Білогорівки, яка знаходиться за10 км на південь від Кремінної. За словами аналітиків це свідчить про спроби окупантів повернути втрачені позиції вздовж кордону Донецької та Луганської областей.

На Донеччині українські війська відбили атаки на Бахмут та на його околицях — Соледар, Іванград. Окрім цього, велися бої в районі Мар'їнки та Невельського на південний захід від Авдіївки. На думку експертів, малоймовірно, що російські війська зможуть оточити Авдіївку, попри їх заяви про уявні успіхи.

На півдні ворог продовжує готувати оборонні лінії на східному березі Дніпра та мінувати берегову лінію. При цьому, вони залишають проходи, аби могти відступати у разі необхідності, а також намагаються відновити переправи. Зазначається, що протягом минулої доби противник двічі намагався прорватися до українських позицій, проте отримав гідну відсіч і відступив із втратами в особовому складі та техніці. Також, триває дистанційна ліквідація окупантів, зокрема відомо, що під час удару по Кайрам загинули до 30 росіян і під завалами понад 100 — це переважно чеченці.

Раніше ми публікували зведення Генштабу на ранок 26 жовтня.