RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Небезпека нікуди не поділася: чи варто чекати на вторгнення з Білорусі

Зараз Білорусь, яка підтримує Російську Федерацію у війні проти України, не має ударного угруповання, яке було б оснащене належним чином для наступу.

Такі висновки зробили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Читайте також: Знесуть Лукашенко: військовий експерт пояснив, що буде після вторгнення з Білорусі

У ГУР зазначили, що зараз Білорусь проводить навчання особового складу, щоб відволікати увагу та сили України зі сходу та півдня.

“Звичайно, що потенційна небезпека з боку Білорусі для України існує. З її території здійснюються запуски ударних БПЛА, які Росія закупила у Ірану, туди переміщені літаки МіГ-31К, які можуть нести ракети "Кинжал", - розповів представник Головного управління розвідки Андрій Черняк у коментарі сайту РБК-Україна.

За його словами, починаючи з квітня 2022 року, Олександр Лукашенко постійно хоче уникнути відкритого вторгнення в Україну, незважаючи на те, що він уже давно став учасником війни РФ, коли надав свою територію агресору.

Черняк зазначив, що РФ тим часом спрямовує до Білорусі нещодавно мобілізованих мешканців своєї країни, які також не мають належного озброєння чи техніки.

Їх завозять залізничним транспортом. Водночас, відремонтовані у білорусі танки, бронетранспортери відправляють, навпаки, до Росії", - розповів він.

Нагадаємо, раніше один із білоруських лікарів із Мозиря, який утік до Литви, розповів, як Росія приховує втрати у війні з Україною.