RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

"Репетиція для Гааги": як Мережа відреагувала на виступ Путіна

Промовову російського президента Володимира Путіна на засіданні Міжнародного дискусійного клубу "Валдай" 27 жовтня активно коментують в мережі. Адже багато говорив протирічних речей, як і раніше, звинувачуючи Захід та Україну у тільки йому відомих "загрозах".

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на дописи у соцмережах.

Читайте також: Вже вмирає? У Мережі помітили незвичайну деталь на руках Путіна та королеви Єлизавети

Зокрема, речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук прокоментував виступ Путіна, опублікувавши старе відео з опозиціонером Борисом Нємцовим, ліквідованим в РФ. У ньому він дав коротку характеристику президенту РФ.

Обережно! На відео присутня ненормативна лексика.


Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що промови кремлівського диктатора можна характеризувати "за Фрейдом".

"Будь-яка промова Путіна вкладається у два слова: "за Фрейдом". Людина, що вторглася в чужу країну, анексувала території та влаштовує геноцид, звинувачує когось… у порушенні міжнародного права й суверенітету інших країн? Одна правда: хто посіяв вітер - пожне бурю. Буря наступає", - написав він.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов вважає, що тема виступу повинна називатися "Світ після росії: справедливість і безпека для всіх".

"У тему виступу путіна на "Валдаї" вкралася прикра помилка – правильно читати не "Мир после гегемонии: справедливость и безопасность для всех", а "МИР ПОСЛЕ РОССИИ: справедливость и безопасность для всех". Але помилки ніколи не пізно виправляти"
, - сказав він.

Постпредставник України при ООН Сергій Кислиця теж висловився різко щодо заяв Путіна.

"Старий мерзотник зовсім здурів. Будь-яка спроба розібратися в тому незбагненному маренні, який він виливає - це марні надії", - заявив Кислиця.

Водночас глава Міністерства закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевич назвав виступ російського президента "майже репетицією" промов на засіданні спеціального міжнародного трибуналу.

Нагадаємо, що під час засідання Міжнародного дискусійного клубу "Валдай" глава Кремля Володимир Путін заявив, що через "спеціальну військову операцію", яку веде Росія, країна має витрати, має економічні втрати, але має і "величезні надбання".